Information om VHF/SRC kursus

Igen i år afholder NJSK [Nordjysk Småbådsklub] VHF/SRC kursus i samarbejde med Mogens Larsen fra VHF Skolen i Ballerup, hvor ALLE er velkommen til at tilmelde sig kurset uanset “medlemskab” af NJSK eller ej!

Mogens L. VHF

Mogens Larsen fra VHF Skolen i Ballerup.

Mogens Larsen, som driver og ejer VHF Skolen, er professionel instruktør inden for maritim radiokommunikation. VHF Skolen har en dokumenteret beståelsesprocent på deres kurser bedre end 98 %!

BLIV DUS MED DIN VHF-/DSC-RADIO: 
…den er din livline på vandet! Det er et lovkrav, at man har et certifikat og et kaldesignal, når man vil benytte en VHF-radio i båden! Desuden fungerer DSC-systemet ikke uden ilagt MMSI-nr. – dette gælder også ved alarmering!

HVAD LÆRER DU PÅ KURSET?
På kurset lærer du om korrekt brug af såvel VHF som det digitale DSC-system. Du lærer om korrekte opkalds- og nødprocedurer, får et solidt kendskab til hvilke muligheder du har med en VHF-/DSC-radio samt hvordan den fungerer. Du får også kendskab til Navtex systemet. Ligeledes lærer du om andre muligheder, når det gælder nødsituationer, herunder SART og EPIRB samt vi kommer ind på AIS-systemet.

HVAD KAN EN VHF-/DSC-RADIO:
Udover rutine opkald til andre radiostationer, så giver VHF-/DSC-radioen dig mulighed for at udsende en nødalarm, som indeholder dit ID og aktuelle position, ved et tryk på blot en enkelt knap. Systemet rummer mange andre muligheder, bl.a. direkte selektive kald til andre skibe og til kystradio. For at DSC-systemet fungerer, skal du have et MMSI-nummer som skal indkodes i radioen. På kurset vil der være hjælp til ansøgning af nummer – bemærk at radioen først fungerer når der er ilagt MMSI-nr. Dette gælder også alarmfunktionen/Distress knappen. Husk! Du ikke må anvende en DSC-radio med det gamle VHF-certifikat, men skal have et SRC-certifikat i stedet!

DATO OG TID:
VHF/SRC kurset vil blive afholdt lørdag den 29. og søndag den 30. oktober – begge dage i tidsrummet kl. 09.00-14.30.

STED:
Agri College Nordjylland, Struervej 70, 9220 Aalborg.

PRIS:
Prisen er kr. 1.500,00 pr. person inkl. alle bøger – beløbet opkræves af VHF Skolen.

FORPLEJNING:
VHF Skolen sponsorerer morgenmad og kaffe begge dage, derudover vil der være mulighed for at købe øl og vand samt pølser med brød til frokost.

SØFARTSSTYRELSENS PRØVE:
Søfartsstyrelsens VHF/SRC prøve afholdes i Aalborg torsdag den 3. november omkring kl. 18.00. Der er et prøvegebyr til Søfartsstyrelsen på kr. 503,00 som opkræves separat af Søfartsstyrelsen. Kan man ikke denne dag, så er der mulighed for at tage prøven i en anden by, Mogens skal blot vide besked herom i god tid. Oversigt over byer hvor Søfartsstyrelsen afholder prøve kan ses her.

PROGRAM (begge dage):

  • 08.30-09.00 – Rundstykker og kaffe sponsoreret af VHF Skolen
  • 09.00-11.30 – Undervisning
  • 11.30-12.00 – Frokost
  • 12.00-14.30 – Undervisning

Der vil blive indlagt et passende antal pauser i undervisningen.

ANDEN INFORMATION:
Inden kursusstart sender Mogens et par ord til alle via mail med information og en faktura, samt en tilmelding til prøve som du skal udfylde og indsende til Søfartsstyrelsen enten via mail eller som brev sammen med et pasfoto (digitalt eller som rigtigt billede). Du skal være opmærksom på, at tilmeldingen er bindende fra mandag den 17. oktober!

TILMELDING:
Tilmelding skal ske på NJSK’s hjemmeside under VHF/SRC kursus eller ved at følge linket her. Sidste frist for tilmelding er mandag den 17. oktober. ALLE er velkommen til at tilmelde sig kurset uanset “medlemskab” af NJSK eller ej!

TEST DIG SELV:
Har du lyst, så kan du klikke dig ind på VHF Skolens hjemmeside, hvor du har mulighed for at teste dine maritime kundskaber. Du kan finde de forskellige tests her.

På vegne af NJSK [Nordjysk Småbådsklub]

Thomas Kolmorgen tlf. 4091 5502 og Sune Andersen tlf. 2970 2587

E-mail: njsk@njsk.dk
NJSK hjemmeside: https://www.njsk.dk
NJSK Facebookside: https://www.facebook.com/groups/njsk.dk

VHF skolen