Nordjysk Småbådsklub afholder VHF/SRC kursus

For 3. år i træk afholder NJSK [Nordjysk Småbådsklub] VHF/SRC kursus i samarbejde med Mogens Larsen fra VHF Skolen i Ballerup, hvor ALLE er velkommen til at tilmelde sig kurset uanset “medlemskab” af NJSK eller ej!

Mogens L. VHF

Mogens Larsen fra VHF Skolen i Ballerup.

Mogens Larsen, som driver og ejer VHF Skolen, er professionel instruktør inden for maritim radiokommunikation. VHF Skolen har en dokumenteret beståelsesprocent på deres kurser bedre end 98 %!

BLIV DUS MED DIN VHF-/DSC-RADIO: 
…den er din livline på vandet! Det er et lovkrav, at man har et certifikat og et kaldesignal, når man vil benytte en VHF-radio i båden! Desuden fungerer DSC-systemet ikke uden ilagt MMSI-nr. – dette gælder også ved alarmering!

HVAD LÆRER DU PÅ KURSET?
På kurset lærer du om korrekt brug af såvel VHF som det digitale DSC-system. Du lærer om korrekte opkalds- og nødprocedurer, får et solidt kendskab til hvilke muligheder du har med en VHF-/DSC-radio samt hvordan den fungerer. Du får også kendskab til Navtex systemet. Ligeledes lærer du om andre muligheder, når det gælder nødsituationer, herunder SART og EPIRB samt vi kommer ind på AIS-systemet.

HVAD KAN EN VHF-/DSC-RADIO:
Udover rutine opkald til andre radiostationer, så giver VHF-/DSC-radioen dig mulighed for at udsende en nødalarm, som indeholder dit ID og aktuelle position, ved et tryk på blot en enkelt knap. Systemet rummer mange andre muligheder, bl.a. direkte selektive kald til andre skibe og til kystradio. For at DSC-systemet fungerer, skal du have et MMSI-nummer som skal indkodes i radioen. På kurset vil der være hjælp til ansøgning af nummer – bemærk at radioen først fungerer, når der er ilagt MMSI-nr. Dette gælder også alarm funktionen/Distress knappen. Husk! Du ikke må anvende en DSC-radio med det gamle VHF-certifikat, men skal have et SRC-certifikat i stedet!

DATO OG TID:
VHF/SRC kurset vil blive afholdt lørdag den 21. og søndag den 22. oktober – begge dage i tidsrummet kl. 09.00-15.00.

STED:
Agri College Nordjylland, Struervej 70, 9220 Aalborg.

FORPLEJNING:
VHF Skolen sponsorer morgenmad og kaffe begge dage samt der vil være mulighed for at købe øl og vand. Derudover kigger NJSK’s berømte pølsemand Palle Knudsen forbi begge dage, så alle kan få stillet sulten til frokost.

SØFARTSSTYRELSENS PRØVE:
Søfartsstyrelsens VHF/SRC prøve afholdes ved Aalborg Tech College, Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg torsdag den 2. november omkring kl. 18.00. Kan man ikke denne dag, så er der mulighed for at tage prøven i en anden by, oversigt over byer hvor Søfartsstyrelsen afholder prøve kan ses her.

PROGRAM (begge dage):

  • 08.30-09.00 – Rundstykker og kaffe sponsoreret af VHF Skolen
  • 09.00-12.00 – Undervisning
  • 12.00-12.30 – Frokost – NJSK’s berømte pølsevogn v/Palle Knudsen kommer
  • 12.00-15.00 – Undervisning

Der vil blive indlagt et passende antal pauser i undervisningen.

ANDEN INFORMATION:
Omkring den 1. oktober sender Mogens et par ord til alle via mail med information og en faktura (sker din tilmelding efter den 1. oktober, så modtager du informationen der). Du skal være opmærksom på, at tilmeldingen er bindende fra torsdag den 19. oktober.

Har du evt. brug for et certifikat til erhverv – et ROC certifikat – eller vil du blot lære noget mere, kan dette SRC kursus opgraderes på blot 2 dage til et ROC/STCW certifikat hos VHF Skolen.

PRIS:
Prisen er kr. 1.500,00 pr. person inkl. alle bøger samt kaffe og morgenmad begge dage – beløbet opkræves af VHF Skolen. Prøvegebyr til Søfartsstyrelsen er kr. 503,00 og opkræves af Søfartsstyrelsen.

TILMELDING:
Tilmelding til kursus skal ske senest torsdag den 19. oktober kl. 22.00 direkte på VHF Skolens hjemmeside her! Vælg “Personligt ledet kursus” og udfyld formularen – i kommentarfeltet skriver du “Nordjysk Småbådsklub”.

Bemærk: Tilmelding til prøve skal som noget nyt ske direkte til Søfartsstyrelsen på deres hjemmeside her. Tilmelding til prøve skal ske senest mandag den 23. oktober! Kontakt Mogens (VHF Skolen) på ml@vhfskolen.dk eller tlf. 2127 6352 hvis der er problemer med tilmeldingen. ALLE er velkommen til at tilmelde sig kurset uanset “medlemskab” af NJSK eller ej!

TEST DIG SELV:
Har du lyst, så kan du klikke dig ind på VHF Skolens hjemmeside, hvor du har mulighed for at teste dine maritime kundskaber. Du kan finde de forskellige tests her.

VHF skolen

På vegne af NJSK [Nordjysk Småbådsklub]

Sune Andersen tlf. 2970 2587

E-mail: njsk@njsk.dk
NJSK hjemmeside: https://www.njsk.dk
NJSK Facebookside: kortlink.dk/qx5m
NJSK køb, salg og auktion: kortlink.dk/qwzt