Kogte sandorme der fanger samt agnoversigt

Overskriften er god nok, de kogte sandorme fanger lige så mange fladfisk som de friske sandorme!

De kogte sandorme er blevet gennemtestet flere gange af NJSK-medlemmet Poul Wæhrens, og hans konklusion er klar: De fanger fisk!

Opskriften er egentlig meget simpel, du skal blot sørge for, at sandormene er levende, når du koger dem. Så hvis har du sandorme tilovers fra din næste fisketur, så smid lillemor ud af køkkenet og giv den gas ved køkkengryderne.

Når du har kogt sandormene bliver de “faste i kødet” og juicen bibeholdes i dem hvilket gør, at de stadigvæk giver duftspor næste gang du sætter dem på krogen. De kogte sandorme sidder desuden bedre fast på krogen, og du kan snildt fange 2-3 fisk på samme sandorm!

Opskriften er efterfølgende blevet testet af flere med børsteorme, det siges, at resultatet er lige så godt som med sandorme!

Opskriften er som følgende:

  1. Tag en gryde med vand og lad vandet koge
  2. Når vandet koger, så skru ned for varmen, så vandet kun lige simrer
  3. Put de levende sandorme i vandet, og lad dem simre i 5 min. – vandet må IKKE koge!
  4. Efter de 5 min. ligger du sandormene i koldt vand i et par minutter, til de er afkølet. Skift evt. vandet hvis det bliver lunt, og sandormene ikke er kølet helt ned
  5. Når sandormene er afkølet, så ligger du dem i en si, og lader dem dryppe af i ca. 30 min., eller ruller dem i avispapir til de ikke er plaskvåde længere
  6. Læg efterfølgende de kogte sandorme i poser eller avispapir af fx 10-15 stykker og direkte i fryseren

Sandormene skal simre 5 min. i gryden – de må IKKE koge!

Nu har du sandorme til din næste fisketur, og det tager ikke mere end ca. 30 min. før de er tøet op og klar til brug! De kogte sandorme du ikke bruger på turen, dem kan du sagtens fryse ned igen, du skal blot sørge for, at du har opbevaret dem køligt

Tak til Poul Wæhrens for at dele opskriften på kogte sandorme med NJSK!

Køb af sandorme, børsteorme m.m. kan bl.a. ske her:

Jylland:

Fyn:

Sjælland:

Online:

Har du et tips eller tricks som du vil dele, eller kendskab til et sted der sælger agn, så send det til njsk@njsk.dk og det vil komme på hjemmesiden til glæde for alle.

På vegne af NJSK [Nordjysk Småbådsklub]

Sune Andersen tlf. 2970 2587
E-mail: njsk@njsk.dk

NJSK Hjemmeside
NJSK Facebookside
NJSK Køb, Salg og Auktion
NJSK YouTube Kanal