VHF/SRC kursus

For 4. år i træk afholder NJSK [Nordjysk Småbådsklub] VHF/SRC kursus i samarbejde med Mogens Larsen fra VHF Skolen i Ballerup, hvor ALLE er velkommen til at tilmelde sig kurset uanset “medlemskab” af NJSK eller ej!

Mogens Larsen (stående) fra VHF Skolen ved sidste VHF/SRC kursus i Nordjysk Småbådsklub

Mogens Larsen, som driver og ejer VHF Skolen, er professionel instruktør inden for maritim radiokommunikation. VHF Skolen har en dokumenteret beståelsesprocent på deres kurser bedre end 98 %!

BLIV DUS MED DIN VHF-/DSC-RADIO: 
…den er din livline på vandet! Det er et lovkrav, at man har et certifikat og et kaldesignal, når man vil benytte en VHF-radio i båden! Desuden fungerer DSC-systemet ikke uden ilagt MMSI-nr. – dette gælder også ved alarmering!

HVAD LÆRER DU PÅ KURSET?
På kurset lærer du om korrekt brug af såvel VHF som det digitale DSC-system. Du lærer om korrekte opkalds- og nødprocedurer, får et solidt kendskab til hvilke muligheder du har med en VHF-/DSC-radio samt hvordan den fungerer. Du får også kendskab til Navtex systemet. Ligeledes lærer du om andre muligheder, når det gælder nødsituationer, herunder SART og EPIRB samt vi kommer ind på AIS-systemet.

HVAD KAN EN VHF-/DSC-RADIO:
Udover rutine opkald til andre radiostationer, så giver VHF-/DSC-radioen dig mulighed for at udsende en nødalarm, som indeholder dit ID og aktuelle position, ved et tryk på blot en enkelt knap. Systemet rummer mange andre muligheder, bl.a. direkte selektive kald til andre skibe og til kystradio. For at DSC-systemet fungerer, skal du have et MMSI-nummer som skal indkodes i radioen. På kurset vil der være hjælp til ansøgning af nummer – bemærk at radioen først fungerer, når der er ilagt MMSI-nr. Dette gælder også alarm funktionen/Distress knappen. Husk! Du ikke må anvende en DSC-radio med det gamle VHF-certifikat, men skal have et SRC-certifikat i stedet!

DATO OG TID:
VHF/SRC kurset vil blive afholdt lørdag den 27. og søndag den 28. oktober – begge dage i tidsrummet kl. 09.00-15.00.

STED:
Agri College Nordjylland, Struervej 70, 9220 Aalborg.

FORPLEJNING:
VHF Skolen sponsorer morgenmad og kaffe begge dage samt der vil være mulighed for at købe øl og vand. Derudover kigger NJSK’s berømte pølsemand Palle Knudsen forbi begge dage, så alle kan få stillet sulten til frokost.

PROGRAM (begge dage):

  • 08.30-09.00 – Rundstykker og kaffe sponsoreret af VHF Skolen
  • 09.00-12.00 – Undervisning
  • 12.00-12.30 – Frokost – NJSK’s berømte pølsevogn v/Palle Knudsen kommer
  • 12.00-15.00 – Undervisning

Der vil blive indlagt et passende antal pauser i undervisningen.

PRIS:
Prisen er kr. 1.495,00 pr. person inkl. alle bøger samt kaffe og morgenmad begge dage – beløbet afregnes med VHF Skolen på første kursusdag. Prøvegebyr til Søfartsstyrelsen er kr. 503,00 og opkræves af Søfartsstyrelsen ved online tilmelding til prøven (se afsnittet Søfartsstyrelsens prøve).

BEMÆRK! Er du medlem af NJSK [Nordjysk Småbådsklub], gives der 10% rabat på kurset – dvs. som NJSK-medlem er prisen kr. 1345,50. Rabatkoden du skal bruge, får du ved at sende en mail til njsk@njsk.dk med angivelse af dit fulde navn – påfør VHF/SRC kursus i emnefeltet.

TILMELDING:
Tilmelding til kursus skal ske senest fredag den 26. oktober kl. 22.00 direkte på VHF Skolens hjemmeside her! Vælg “Personligt ledet kursus” og udfyld formularen – i kommentarfeltet skriver du “Nordjysk Småbådsklub”.

Kontakt Mogens (VHF Skolen) på ml@vhfskolen.dk eller tlf. 2127 6352 hvis der er problemer med tilmeldingen, eller du har spørgsmål.

SØFARTSSTYRELSENS PRØVE:
Som noget nyt afholdes Søfartsstyrelsens VHF/SRC prøve online. Det betyder, at du kan sidde hjemme ved din egen PC og gennemføre prøven – læs mere om bestilling af prøven m.m. her. Mogens Larsen vil under kurset gennemgå bestilling af prøven.

ANDEN INFORMATION:
Inden kursusstart sender Mogens et par ord til alle via mail med information. Du skal være opmærksom på, at tilmeldingen er bindende fra torsdag den 19. oktober. Kurset vil kun blive gennemført ved min. 12 tilmeldinger.

Har du evt. brug for et certifikat til erhverv – et ROC certifikat – eller vil du blot lære noget mere, kan dette SRC kursus opgraderes på blot 2 dage til et ROC/STCW certifikat hos VHF Skolen.

Har du lyst, så kan du klikke dig ind på VHF Skolens hjemmeside, hvor du har mulighed for at læse meget mere om VHF/SRC, ROC kurser m.m.

VHF skolen

Husk: Det er GRATIS at være medlem af NJSK – vi har ingen kontingent o.l.! Du melder dig blot ind i vores Facebookgruppe her, så er du medlem på lige vilkår med alle andre. Alle er velkommen i NJSK, uanset hvilken landsdel man kommer fra! Har du ikke Facebook, så er du naturligvis stadigvæk velkommen til at deltage i vores arrangementer.

LÆS OGSÅ: Makke-Båd-Weekend i Nordjysk Småbådsklub

På vegne af NJSK [Nordjysk Småbådsklub]

Sune Andersen tlf. 2970 2587
E-mail: njsk@njsk.dk

NJSK Hjemmeside
NJSK Facebookside
NJSK Køb, Salg og Auktion
NJSK YouTube Kanal